Pressemeddelelse: Grønt og indbydende strøgcenter er klar til indvielse i Ikast

Grønt og indbydende strøgcenter er klar til indvielse i Ikast

Fredag den 17. november indvies det nyrenoverede strøgcenter i Ikast, og dermed kan årets julehandel foregå i moderne, grønne og inspirerende rammer.

Byrådet i Ikast-Brande Kommune afsatte sidste år 14 millioner kroner til byfornyelsen, og efterfølgende har HedeDanmark og det Ikast-baserede PIP Invest sammen skabt det projekt, som nu overdrages til byens handelsliv og borgere.

- Det nye Strøgcenter giver Ikast by en flot og inspirerende handelsgade, hvor man ønsker at opholde sig i længere tid og får en god oplevelse. Grundtanken er at skabe et endnu mere attraktivt sted at handle lokalt - og samtidigt at fastholde Strøgcentrets unikke position som Danmarks første overdækkede gågade, udtaler Simon Vanggaard, formand for Udviklings- og Erhvervsudvalget.

Fornyelsen af Strøgcentret består blandt andet af ny belægning, hvor materialevalget er et miks af IBF-fliser og teglklinker. Der er etableret plantebede gennem hele strøgforløbet, som har fået eget vandingssystem for at sikre god vækst under de lidt specielle forhold, da overdækningen skærmer gågaden mod regn.

Handelsgaden fremstår nu i grønne farver, der er opsat ny belysning, akustiklofter og der er etableret nye offentlige toiletter. Desuden er gaden tilført mange attraktive faciliteter, der indbyder brugerne til at tage ophold i gaden.

Gennem renoveringsperioden har der været et stærkt fokus på at genere butikker og kunder mindst muligt. Derfor er arbejdet udført i små etaper, så alle butikker har kunne holde åbent.

- Byrådet anerkender HedeDanmarks og PIP Invests tilgang til at ville det bedste for kommunen, byen og Strøgcentret. Vi står nu med et moderne handelsområde, der vil spille godt sammen med byrådets visioner om på sigt at skabe mere liv på torvet og omdanne rådhuset til et Borgerhus, udtaler Ikast-Brande Kommunes borgmester Ib Lauritsen. 

 

For yderligere information, kontakt:

Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune.
Telefon: 40302234. E-mail: iblau@ikast-brande.dk

Simon Vanggaard, formand for Udviklings- og Erhvervsudvalget.
Telefon: 28931706. E-mail: sivan@ikast-brande.dk