Pressemeddelelse: Elgiganten kåret som Årets Grønne Butik

Elgiganten kåret som Årets Grønne Butik

I går aftes fandt PriceRunners årlige prisoverrækkelse sted. En aften hvor Danmarks bedste webshops hyldes, og hvor Elgiganten fik overrakt prisen for Årets Grønne Butik 2023.

PriceRunner har valgt at uddele prisen til Elgiganten på baggrund af elektronikkædens grønne initiativer, der hjælper til at forlænge produkters levetid:

”Årets Grønne Butik sætter handling bag ordene og følger deres ambitiøse strategi op med konkrete tiltag for at forlænge produkters levetid sammen med kunderne. Med deres mange miljøvenlige initiativer viser Elgiganten, at det kan give en både miljømæssig og økonomisk gevinst at spare på vores fælles ressourcer.”

Martin Andersen, landechef i PriceRunner, mener, at Elgiganten kan være en inspiration for mange:

”Miljøbevidsthed har aldrig været vigtigere, og den grønne pris markerer et øget fokus på de mange initiativer, der spirer i branchen. Som en af de helt store spillere på det danske e-handelsmarked har Elgiganten et særligt ansvar, og de løfter det ansvar på en effektiv og resultatorienteret måde. Bredden af Elgigantens initiativer imponerer både os og kunderne, og de kan uden tvivl inspirere mange.”

Billedtekst: Ditte Opstrup Andersen, Kommunikationschef & bæredygtighedsansvarlig (th) og Therese Røsland Skov, Kommunikationsassistent (tv)

Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten, ser prisen som en vigtig milepæl:

”Med stadigt stigende fokus på global opvarmning, klimaforandringer, forurening og madspild har miljøbevidsthed aldrig været vigtigere. Som markedsleder er vi i Elgiganten selvsagt optaget af at tage ansvar. Ikke kun lokalt eller i forhold til vores egne mål, men også i forhold til vores kunder, leverandører og omverden. At blive anerkendt for vores anstrengelser og mangeårige arbejde med bæredygtighed varmer derfor. Jeg er meget stolt af prisen. Det er uden tvivl en vigtig milepæl. At det er vores kunder, der har været med til at nominere os, betyder også meget. For det er netop vores kunder, vi ønsker at samarbejde med om at reducere, genanvende, genbruge og forlænge produkters levetid. Det er ikke noget, vi kan gøre alene, hvis vi skal gøre en reel forskel.”

Årets Grønne Butik og Årets E-handler

Hvert år uddeler PriceRunner en pris for Årets Grønne Butik, Årets E-handler samt 20 kategoripriser. Årets Grønne Butik er en pris, der gives til den e-handler, som har udmærket sig særligt inden for bæredygtighed, grønne tiltag eller kan inspirere andre e-handlere til mere bæredygtige løsninger.

Priserne har til formål både at belønne de hårdtarbejdende butikker, og vejlede forbrugerne der shopper online. Hver butik kan indgå i maksimalt 3 kategorier, og butikken skal sælge produkter inden for kategorien. For at gå videre i konkurrencen bliver butikkerne vurderet på antal stemmer og antal verificerede anmeldelser hos PriceRunner.

Læs mere om hvordan Elgiganten arbejder med bæredygtighed her.

Fakta om Elgiganten

Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevareprodukter i hjemmeelektronik og hårde-/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.300 medarbejdere fordelt på 44 varehuse landet over samt en af landets største webshops: Elgiganten.dk.

Fra brug-og-smid-væk til cirkulær økonomi

Elektronikbranchen er under forandring, og vi er ved at løbe tør for de materialer, der indgår i produktionen af ny teknologi. For planeten betyder det tabte ressourcer – for branchen er det et spørgsmål om at overleve: Hvis vi skal have produkter at sælge i morgen, skal vi reparere og genbruge den elektronik, vi sælger i dag. Det er derfor Elgigantens opgave at fremhæve de produkter med lavest energiforbrug og produkter, som påvirker miljøet mindst muligt – og hjælpe kunder med at træffe oplyste valg, så produkter opdateres, opgradere og repareres frem for at blive smidt i skraldespanden. Og når produkterne ikke kan anvendes mere, skal de genbruges.

Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2021/22 omsatte for 48,7 milliarder norske kroner. Der er i alt 427 varehuse og ca. 11.000 medarbejdere i Norden. Alle nordiske varehuse forsynes fra det over 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af Currys plc.

Pressekontakt:
Ditte Opstrup Andersen
Kommunikationschef & bæredygtighedsansvarlig, Elgiganten A/S
Telefon: 27 61 40 57
Mail: ditte.opstrup.andersen@giganten.dk

Hent billeder i høj oplysning her.