Nye nedlukninger skal forhindres

De netop udmeldte forslag til restriktioner er vidtgående, men nedlukninger må og skal undgås, lyder det fra Dansk Erhverv, der samtidig understreger vigtigheden af, at danskerne fortsat under omtanke fortsætter med at leve og opleve.

En række forslag til coronatiltag er netop blevet meldt ud. For eksempel foreslås det, at varigheden af en gyldig PCR- og kviktest blive reduceret med et døgn, lige som der fremover skal fremvises coronapas ved udendørs arrangementer med mere end 1000 deltagere. Derudover foreslås det, at det skal være påbudt at bruge mundbind ved brug af offentlig transport, i detail med videre. Og liberale erhverv skal kræve coronapas af kunder.

”Det er vidtrækkende restriktioner, der nu er på bordet fra Epidemikommissionen og regeringen. Disse kombineret med generel omtanke vil med stor sandsynlighed betyde, at vi kan undgå nedlukninger, og det er vigtigt. Alle må gøre en indsats,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Fortsæt med at leve og opleve
Brian Mikkelsen opfordrer desuden danskerne til under hensyn fortsat at tage til for eksempel julefrokoster, frisør og så videre.

”Vi skal fortsætte med at leve og opleve. Dansk erhvervsliv har stor erfaring i at sikre forsvarlige forhold, der mindsker risikoen for smitte. Så der er ingen grund til at lukke sig inde, for selvfølgelig skal vi være forsigtige, men vi skal ikke være overforsigtige. Når forholdsreglerne er overholdt, så kan man sagtens julehandle, tage ud og spise en god middag, se en fodboldkamp og i det hele taget more sig,” siger Brian Mikkelsen.

Se på refusion for faste omkostninger
Brian Mikkelsen opfordrer desuden til, der bliver set på satsen for refusion for faste omkostninger.

”Vi ser allerede nu, at selv mindre indgribende restriktioner har en effekt på efterspørgslen. Særligt oplevelsesindustrien har været hårdt ramt, og derfor er det vores holdning, at refusion skal være muligt ved en omsætningsnedgang ved 30 procent i stedet for de nuværende 45 procent. Denne skal så forlænges til mindst første kvartal af 2022,” siger Brian Mikkelsen.