Ny direktør til Aarhus Business College

Tidligere skolechef i Favrskov Kommune overtager roret på en af landets største merkantile erhvervsskoler

Fra d. 1. december 2022 hedder direktøren på Aarhus Business College Anne Gammelby Lybecker. Hun kommer fra en stilling som rektor på Skive College og var inden da skolechef i Favrskov Kommune.

Aarhus Business College er en markant spiller på uddannelsesområdet – ikke blot i Aarhus og Østjylland men i hele Danmark, og jeg ser frem til at fortsætte de gode – men potentielt også nye veje at gå – for og med Aarhus Business College. Dette til gavn for vores elever og deres videre studier og for det erhvervsliv og de brancher, vi servicerer og uddanner til,” siger Anne Gammelby Lybecker.

Aarhus Business College består af Aarhus Handelsgymnasium, EUX-gymnasiet i Viby og Handelsfagskolen med afdelinger i Odder og Skåde samt en kursusafdeling. Med cirka 10.000 elever og kursister er den en af landets største merkantile erhvervsskoler, og Anne Gammelby Lybecker betegner direktørstillingen som sit absolutte drømmejob.

Anne Gammelby Lybecker har en MBA (Master of Business Administration) fra Aarhus Universitet BSS i 2014 og stor indsigt i erhvervsskoleverdenen fra hhv. Syddansk Erhvervsskole i Odense og Vejle, hvor hun var vicedirektør fra 2015 til 2018, og fra sine 20 år på Tradium i Randers. Her var hun gennem 10 år underviser i afsætning og virksomhedsøkonomi fra 1997 til 2014, inden hun blev uddannelsesleder og derefter uddannelseschef.

Bestyrelsesformand på Aarhus Business College Karina Boldsen oplyser, at Anne Gammelby Lybecker blev valgt blandt et meget stærkt ansøgerfelt. 

Med sin brede erfaring fra uddannelsesverdenen, sin ledelsesstil, sine personlige egenskaber og sine visioner for skolen er vi overbeviste om, at Anne Gammelby Lybecker er den helt rigtige til posten som direktør for en kompliceret og mangefacetteret organisation som Aarhus Business College,” siger Karina Boldsen på vegne af skolens bestyrelse.

Anne Gammelby Lybecker overtager direktørposten på Aarhus Business College efter Gitte Nørgaard, der i dag er rektor på kostskolen Herlufsholm.

Kort om Anne Gammelby Lybecker

Uddannelse: MBA fra Aarhus Universitet BSS i 2014 – inden da HA, HD i afsætning samt pædagogikum for erhvervsskolelærere

Nuværende ansættelse: Rektor på Skive College

Tidligere stillinger:
2018 – 2021: Skolechef, Favrskov Kommune

2015 – 2018: Vicedirektør, Syddansk Erhvervsskole

1997 – 2014: Underviser, uddannelsesleder og uddannelseschef på Tradium

1994 – 1997: Marketingkoordinator, Nordisk Færgefart

1990 – 1994: Rejseleder og salgskonsulent, Tjæreborg/Spies Rejser

1989 – 1990: Underviser/vikariat, Handelsskolen Frederikshavn

Baggrund: Opvækst i Vendsyssel. Er gift med Peter, har tre voksne sønner og bor i Hadsten

Fritid: Løber, rejser og læser både fag- og skønlitteratur