Dansk Erhverv | Snart kan du som leder straffes, hvis virksomheden ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod cyberangreb

Den 15. november afholder Dansk Erhverv webinar om NIS2-direktivet.
Her kan du blive klogere på særligt én ting, du som leder skal være opmærksom på: Du kan blive idømt bøde og bortvisning, hvis din virksomhed ikke lever op til direktivets omfattende krav. I denne artikel får du fem gode råd til, hvordan du som leder sikrer, at din virksomhed overholder reglerne.

Fra oktober 2024 skal en lang række danske virksomheder leve op til det nye NIS2-direktiv, der skal sikre virksomhederne bedre mod cybertruslen.  

”Oktober 2024? Så har vi da god tid,” tænker du måske som leder, men det vil desværre være en fejl. 

Det forklarer Nikolaj Juncher Wædegaard, branchedirektør i Dansk Erhverv: 

”Det nye direktiv er ganske omfattende, og der er rigtig mange ting, som virksomhederne skal forholde sig til og nå at implementere. Så det er en god idé at komme i gang med arbejdet nu.” 

En anden vigtig årsag til at kaste sig over arbejdet nu er, at der vanker alvorlige sanktioner for både virksomheder og ledere, hvis virksomhederne ikke lever op til reglerne. 

”Virksomhederne risikerer bøder, hvis de ikke overholder reglerne, og i værste fald kan det for den øverste ledelse betyde bortvisning. Værktøjskassen med sanktioner er med andre ord noget mere hårdtslående end tidligere.  

Men cybertruslen er også stigende og trusselsbilledet er stadigt mere komplekst. Så der er mange gode grunde til at komme i gang med at opruste på sikkerhedssiden” 

Læs hele artiklen her