De seks vigtigste interiørtrends til efteråret og vinteren 2021/2022 - fra imm i Køln

Hvordan vi bor er vigtigt for os. Flere og flere mennesker tænker over, hvordan de kan gøre deres liv og hjem mere bæredygtige; hvor de bor, hvem de bor sammen med, hvad deres hjem signalerer, og hvordan deres interiør skal se ud, for at det føles hjemligt.

Den internationale møbel- og interiørmesse imm cologne præsenterer ikke kun møbelproducenternes kreativitet – messen afspejler også de aktuelle interiørtrends. 

Interiøråret 2021 er allerede i gang, og sektoren ser frem til de nye lanceringer i dette ekstraordinære år. Hvilke indvirkninger har coronapandemien på livsstilen? Hvilke tendenser påvirker møbeludvikling og -produktion? Og hvilken indvirkning vil de sociale forandringer, der er mærkbare overalt, have på forbrugernes adfærd?
imm cologne har peget på seks vigtige tendenser, der vil gøre sig gældende, ikke bare inden for interiør, men som overordnede trends.

Trend 1
Natural Luxus | Kvalitet er det ægte luksus.
Traditionelt håndværk, enkelhed, førsteklasses materialer, soft-edge design. Det er de signaler, der peger på "ren" luksus – ren, fordi det er naturligt, defineret af et fokus på det, der virkelig betyder noget, og viljen til at give afkald på masseforbrug til fordel for bæredygtige produktkoncepter.

Trend 2
Blurring Boundries | Rum uden grænser tilfredsstiller længslen efter frihed.
Et stadig større ønske om et liv uden grænser fører til et miks af stilarter og tankegange, der udvisker grænserne mellem indendørs og det udendørs, det (semi-) offentlige og det private og mellem at leve og lave mad, leve og spise, leve og arbejde. Fokus er på hjemmets boligområder og badeværelser.

Trend 3
Multifunctional | Mindre og mere end øjet ser.
Urbaniseringen og de stigende boligpriser betyder løsninger med små fodaftryk og multifunktionelle løsninger til singler og familier; møbelindustrien reagerer på udfordringen om at skabe maksimal komfort i et lille rum med hjemmekontorssystemer, små møbler, smarte løsninger med forbundne funktioner, og intelligente design, muliggjort af innovative fittings og moderne lagerpladsløsninger. Stillet over for alle de ændringer, der er sket i hjemmemiljøet, som følge af corona-pandemien, vokser forbrugernes krav til indretningen inden for deres egne fire vægge. De er på udkig efter innovative møbler og møbler, der kan tilpasses, tilføjes og ændres, så de passer til de ændrede behov. 


Trend 4
Four seasons | At leve med årstiderne og glæden ved at dekorere og ved at kommunikere via interiøret
Bolig og livsstil er områder, der ligger mange mennesker på sinde. Som et udtryk for personlighed tegner interiøret ikke længere et entydigt billede, men det forandrer sig i stedet i en kontinuerlig proces. Men ændringerne i møblementerne er ikke kun påvirket af tendenser; de er direkte påvirket af, hvad der sker i vores naturlige omgivelser samt af rytmen i årstiderne og i vores kulturelle skikke. 


Trend 5
Shared Spaces | Convenient livsstil med sociale forbindelser
I dag opfattes det sted, vi kalder hjem, som en overordnet del af vores liv. Det er stedet, hvor både behovet for at trække sig tilbage og behovet for sociale aktiviteter, indendørs og udendørs, underholdning og hjemmearbejde opfyldes. Men at integrere hjemmekontoret i det traditionelle miljø er ikke den eneste udfordring, som interiørindustrien vil stå over for i fremtiden; sektoren skal også udvikle modeller for "en ny måde at leve på", hvor der findes løsninger på fænomener som byfortætning, demografiske ændringer og voksende mobilitet.

Trend 6
Connected Living | Smart home, networked living
Vi har for alvor taget den digitale verden til os – af nødvendighed, men ikke uvilligt. Denne nye måde at leve på vil helt klart også betyde, at vi vil acceptere idéen om et smart home. Det bliver mere og mere almindeligt for hverdagsting i det private hjem at være forbundet med ”smart”-teknologi, og boligindretning og design tilpasser sig denne voksende lyst til at være forbundne. Vi bringer verden ind i boligen – en toptrend og et marked i vækst.Natural Luxus. Kvalitet er det ægte luksus.Natural lupus. Fra & TraditionBlurring Boundaries. Rum uden grænser tilfredsstiller længslen efter frihed.

Blurring Boundaries. Fra COR
Multifunctional. Mindre og mere end øjet ser.Multifunctional. Fra HEY-SIGNFour Seasons. At leve med årstiderne og glæden ved at dekorere og ved at kommunikere via interiøret.Four Seasons. Fra KareShared Spaces. Convenient livsstil med sociale forbindelserConnected Living. Smart home, networked livingConnected Living. Fra Agrilution Plantcube.